Op het eerste gezicht is er dus alle reden voor optimisme: de opwaartse trend op de Amerikaanse beurzen is nog niet gebroken en de beleggers geloven ook dat dit niet zo snel te gebeuren staat.

Wel is opvallend dat de spread wat betreft implied volatility tussen de Russell 2000 Index of small stocks (RVX) en de VIX index of implied volatility op de large-cap S&P 500 is afgenomen van 9,20% tot 7,90%.

Dat kan er op wijzen dat de beleggers zich nog steeds zorgen maken over het macro-economisch klimaat. Kleinere bedrijven zijn gevoeliger voor macro-economische fluctuaties dan grotere.

Op het eerste gezicht is er dus alle reden voor optimisme: de opwaartse trend op de Amerikaanse beurzen is nog niet gebroken en de beleggers geloven ook dat dit niet zo snel te gebeuren staat. Wel is opvallend dat de spread wat betreft implied volatility tussen de Russell 2000 Index of small stocks (RVX) en de VIX index of implied volatility op de large-cap S&P 500 is afgenomen van 9,20% tot 7,90%. Dat kan er op wijzen dat de beleggers zich nog steeds zorgen maken over het macro-economisch klimaat. Kleinere bedrijven zijn gevoeliger voor macro-economische fluctuaties dan grotere.