Christian Hviid, chief market strategist bij Genworth Financial Management, is van mening dat de schade hoog kan oplopen wanneer de huidige crisis niet wordt ingedamd.

De oproer in landen als Tunesië en Libanon heeft de financiële markten koud gelaten, maar Egypte is een gevolg apart. Vorige vrijdag verkochten de beleggers massaal aandelen en kochten goud, olie en US government bonds.

Hviid sprak van een "a typical flight-to-quality market", waarbij de onzekere beleggers waar voor hun geld kozen. Hij maakt zich met name zorgen dat de crisis gaat overwaaien naar Syrië, Saoedi-Arabië en Jemen.

Christian Hviid, chief market strategist bij Genworth Financial Management, is van mening dat de schade hoog kan oplopen wanneer de huidige crisis niet wordt ingedamd. De oproer in landen als Tunesië en Libanon heeft de financiële markten koud gelaten, maar Egypte is een gevolg apart. Vorige vrijdag verkochten de beleggers massaal aandelen en kochten goud, olie en US government bonds. Hviid sprak van een "a typical flight-to-quality market", waarbij de onzekere beleggers waar voor hun geld kozen. Hij maakt zich met name zorgen dat de crisis gaat overwaaien naar Syrië, Saoedi-Arabië en Jemen.