De Duitse overheid heeft woensdag voor het eerst staatspapier - de zogenaamde bunds - met een looptijd van tien jaar geveild tegen een negatieve rente.

Dat betekent dat beleggers bereid waren te betalen om geld te mogen lenen van Duitsland. Duits staatspapier wordt als een veilige thuishaven beschouwd in onzekere tijden.

Concreet werd woensdag voor 4 miljard euro aan Duits staatspapier uitgegeven tegen een negatieve rente van gemiddeld -0,05 procent. De rente op de bunds is al geruime tijd extreem laag - in juni zakte ze voor het eerst onder nul.

Dat heeft enerzijds te maken met het 'goedkopegeldbeleid' van de Europese Centrale Bank, terwijl de rente anderzijds nog meer onder druk komt te staan door het omstreden brexit-referendum. (AFP/BO)

De Duitse overheid heeft woensdag voor het eerst staatspapier - de zogenaamde bunds - met een looptijd van tien jaar geveild tegen een negatieve rente. Dat betekent dat beleggers bereid waren te betalen om geld te mogen lenen van Duitsland. Duits staatspapier wordt als een veilige thuishaven beschouwd in onzekere tijden.Concreet werd woensdag voor 4 miljard euro aan Duits staatspapier uitgegeven tegen een negatieve rente van gemiddeld -0,05 procent. De rente op de bunds is al geruime tijd extreem laag - in juni zakte ze voor het eerst onder nul. Dat heeft enerzijds te maken met het 'goedkopegeldbeleid' van de Europese Centrale Bank, terwijl de rente anderzijds nog meer onder druk komt te staan door het omstreden brexit-referendum. (AFP/BO)