Er zijn echter een aantal andere risico's die veel minder makkelijk aan de kant geschoven kunnen worden. Zo is het probleem van de enorme schuldenberg die de wereld heeft opgebouwd. Die schulden zullen ooit terugbetaald moeten worden en niemand weet hoe en wanneer dat zal gebeuren.

Er zijn nog andere problemen die het gevaar van een apocalyps inhouden, waarbij Capital Economics onder andere waarschuwt voor de structurele groeivertraging in de groeilanden en voor het gebrek aan competiviteit in de eurozone. Het onderzoeksbureau maakt zich vooral zorgen over de Europese periferie.

Er zijn echter een aantal andere risico's die veel minder makkelijk aan de kant geschoven kunnen worden. Zo is het probleem van de enorme schuldenberg die de wereld heeft opgebouwd. Die schulden zullen ooit terugbetaald moeten worden en niemand weet hoe en wanneer dat zal gebeuren. Er zijn nog andere problemen die het gevaar van een apocalyps inhouden, waarbij Capital Economics onder andere waarschuwt voor de structurele groeivertraging in de groeilanden en voor het gebrek aan competiviteit in de eurozone. Het onderzoeksbureau maakt zich vooral zorgen over de Europese periferie.