De Japanse banken waren in die periode niet levenskrachtig genoeg om geld uit te lenen maar niet zwak genoeg om om te vallen. Dezelfde ongezonde signalen duiken nu hier op, de beleggers beschouwen de Europese banken als zombies: meer dood dan levend.

De gemiddelde average price-to-book ratio voor de Europese banken is minder dan één, in de Verenigde Staten (waar de banken relatief snel geherkapitaliseerd werden) ligt die ratio boven één. Bijzonder zwak zijn de ratio's voor UniCredit en Intesa Sanpaolo, waar die ratio's respectievelijk 0,34% en 0,42%.

De Japanse banken waren in die periode niet levenskrachtig genoeg om geld uit te lenen maar niet zwak genoeg om om te vallen. Dezelfde ongezonde signalen duiken nu hier op, de beleggers beschouwen de Europese banken als zombies: meer dood dan levend. De gemiddelde average price-to-book ratio voor de Europese banken is minder dan één, in de Verenigde Staten (waar de banken relatief snel geherkapitaliseerd werden) ligt die ratio boven één. Bijzonder zwak zijn de ratio's voor UniCredit en Intesa Sanpaolo, waar die ratio's respectievelijk 0,34% en 0,42%.