De beleggers bereiden zich voor op de zomer van de onzekerheid, waarbij de beleggers zich vooral focussen op wat de Amerikaanse centrale bank zal doen. Algemeen wordt verwacht dat de FED op een bepaald moment haar stimulerende maatregelen zal terugtrekken.

De vraag is alleen wanneer dat zal gebeuren. In anticipatie op het terugschroeven van het programma ter inkoop van eigen aandelen is de rente op de toonaangevende 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie inmiddels al opnieuw gestegen tot boven het niveau van 2%.

De beleggers bereiden zich voor op de zomer van de onzekerheid, waarbij de beleggers zich vooral focussen op wat de Amerikaanse centrale bank zal doen. Algemeen wordt verwacht dat de FED op een bepaald moment haar stimulerende maatregelen zal terugtrekken. De vraag is alleen wanneer dat zal gebeuren. In anticipatie op het terugschroeven van het programma ter inkoop van eigen aandelen is de rente op de toonaangevende 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie inmiddels al opnieuw gestegen tot boven het niveau van 2%.