In de eerste zes maanden van dit jaar leverde de Shanghai Gold Exchange 1098 ton goud aan de klanten, tegenover 1139 ton over heel vorig jaar. Bovendien zal ook de vraag vanuit India volgens Skoyles ondanks een scherpe terugval vanaf recordniveaus ook relatief groot blijven.

De sterke vraag naar fysiek goud komt op een moment dat goudmijnbedrijven als AngloGold Ashanti, de nummer drie in de wereld, de productie afbouwen. De combinatie van beide factoren moet volgens Skoyles onvermijdelijk leiden tot een stijging van de goudprijs.

In de eerste zes maanden van dit jaar leverde de Shanghai Gold Exchange 1098 ton goud aan de klanten, tegenover 1139 ton over heel vorig jaar. Bovendien zal ook de vraag vanuit India volgens Skoyles ondanks een scherpe terugval vanaf recordniveaus ook relatief groot blijven. De sterke vraag naar fysiek goud komt op een moment dat goudmijnbedrijven als AngloGold Ashanti, de nummer drie in de wereld, de productie afbouwen. De combinatie van beide factoren moet volgens Skoyles onvermijdelijk leiden tot een stijging van de goudprijs.