De koersen van de Europese telecomaandelen zijn over het voorbije jaar met meer dan 10% gedaald, terwijl de Stoxx Europe 600 index met ruim 7% is gestegen. Of met andere woorden: de telecomsector presteert duidelijk minder goed dan het beursgemiddelde.

Nochtans keren heel wat telecomaandelen nog steeds een dividend van 6 tot 10% uit. Alexander Wisch, equity analyst bij S&P Capital IQ Research, is van mening dat de hoge dividenden pure schijn zijn, want de free cash flow generatie laat niet toe om zo'n hoge dividenden te blijven uitbetalen.

De koersen van de Europese telecomaandelen zijn over het voorbije jaar met meer dan 10% gedaald, terwijl de Stoxx Europe 600 index met ruim 7% is gestegen. Of met andere woorden: de telecomsector presteert duidelijk minder goed dan het beursgemiddelde. Nochtans keren heel wat telecomaandelen nog steeds een dividend van 6 tot 10% uit. Alexander Wisch, equity analyst bij S&P Capital IQ Research, is van mening dat de hoge dividenden pure schijn zijn, want de free cash flow generatie laat niet toe om zo'n hoge dividenden te blijven uitbetalen.