Vanmiddag weten we of de Europese Centrale Bank haar rentepolitiek ongewijzigd houdt. Algemeen wordt verwacht dat dit inderdaad het geval zal zijn, maar volgens Citigroup houden de financiële markten toch al rekening met een verlaging van de basisrente later dit jaar.

De analisten van de bank vestigen de aandacht op het feit dat de relatie tussen de evolutie van de koersen van de bankaandelen en de spreads op de obligatiemarkten sinds eind december werd gebroken. De recente zwakte van de euro heeft vooral te maken met de verwachting dat een renteverlaging onvermijdelijk is geworden.

Vanmiddag weten we of de Europese Centrale Bank haar rentepolitiek ongewijzigd houdt. Algemeen wordt verwacht dat dit inderdaad het geval zal zijn, maar volgens Citigroup houden de financiële markten toch al rekening met een verlaging van de basisrente later dit jaar. De analisten van de bank vestigen de aandacht op het feit dat de relatie tussen de evolutie van de koersen van de bankaandelen en de spreads op de obligatiemarkten sinds eind december werd gebroken. De recente zwakte van de euro heeft vooral te maken met de verwachting dat een renteverlaging onvermijdelijk is geworden.