Steeds meer beleggers laten obligaties namelijk in de steek en gaan op zoek naar alternatieven. In een scenario van meer inflatie kunnen de obligatiekoersen namelijk nog flink corrigeren.

Greg Peters, head of fixed income research bij Morgan Stanley, is van mening dat de obligatiemarkten momenteel al duidelijk meer inflatie aan het incalculeren zijn. Hij verwijst in dat verband naar de stijging van de 10-jarige rente in de VS.

De vraag is uiteraard naar welke vorm van inflatie moet worden gekeken. In Europa wordt vooral de kerninflatie gekeken, dus zonder rekening te houden met de volatiele voedings- en energieprijzen, in de VS krijgen de headline inflatiecijfers voorrang.

Steeds meer beleggers laten obligaties namelijk in de steek en gaan op zoek naar alternatieven. In een scenario van meer inflatie kunnen de obligatiekoersen namelijk nog flink corrigeren. Greg Peters, head of fixed income research bij Morgan Stanley, is van mening dat de obligatiemarkten momenteel al duidelijk meer inflatie aan het incalculeren zijn. Hij verwijst in dat verband naar de stijging van de 10-jarige rente in de VS. De vraag is uiteraard naar welke vorm van inflatie moet worden gekeken. In Europa wordt vooral de kerninflatie gekeken, dus zonder rekening te houden met de volatiele voedings- en energieprijzen, in de VS krijgen de headline inflatiecijfers voorrang.