Het nieuws van de dag geeft nog geen enkele aanleiding voor optimisme. Het lijkt wel alsof we iedere dag verder wegzakken in het moeras. Maar beurzen lopen een maand of zes vooruit, en dat geeft altijd een onzeker element in de prijsvorming.

ABN Amro houdt er rekening mee dat zich in de komende weken op aandelenmarkten een countertrendbeweging kan voordoen, die het gemiddelde koersniveau een stukje kan opkrikken.

Of dat voldoende zal zijn om weer optimistisch te mogen worden is wat ABN Amro betreft nog maar de vraag. De recessie wordt dieper en langer dan we in tientallen jaren gezien hebben. In dat klimaat is een zijwaartse beursbeweging al mooi en doet de actieve belegger er vaak verstandig aan om tegen de markt in te handelen.

Het nieuws van de dag geeft nog geen enkele aanleiding voor optimisme. Het lijkt wel alsof we iedere dag verder wegzakken in het moeras. Maar beurzen lopen een maand of zes vooruit, en dat geeft altijd een onzeker element in de prijsvorming. ABN Amro houdt er rekening mee dat zich in de komende weken op aandelenmarkten een countertrendbeweging kan voordoen, die het gemiddelde koersniveau een stukje kan opkrikken. Of dat voldoende zal zijn om weer optimistisch te mogen worden is wat ABN Amro betreft nog maar de vraag. De recessie wordt dieper en langer dan we in tientallen jaren gezien hebben. In dat klimaat is een zijwaartse beursbeweging al mooi en doet de actieve belegger er vaak verstandig aan om tegen de markt in te handelen.