Het beleggen in individuele aandelen heeft volgens Guppy al helemaal geen zin. Bedrijven als Enron of WorldCom waren ooit top-of-the-bill, maar zijn al lang van het radarveld verdwenen. Het probleem is dat onmogelijk kan worden voorspeld welke bedrijven zullen overleven en welke niet.

Hoe moet we volgens Guppy dan wel beleggen? Hij pleit om te traden in trends, wanneer de beurzen zich in een uptrend bevinden is het zaak om mee te surfen op de golven. Het omgekeerde - shorten - moet gebeuren wanneer de trend dalend is. Dat het niet altijd mogelijk is om toppen en bodems duidelijk te onderscheiden, doet er volgens Guppy eigenlijk niet zo veel toe.

Het beleggen in individuele aandelen heeft volgens Guppy al helemaal geen zin. Bedrijven als Enron of WorldCom waren ooit top-of-the-bill, maar zijn al lang van het radarveld verdwenen. Het probleem is dat onmogelijk kan worden voorspeld welke bedrijven zullen overleven en welke niet. Hoe moet we volgens Guppy dan wel beleggen? Hij pleit om te traden in trends, wanneer de beurzen zich in een uptrend bevinden is het zaak om mee te surfen op de golven. Het omgekeerde - shorten - moet gebeuren wanneer de trend dalend is. Dat het niet altijd mogelijk is om toppen en bodems duidelijk te onderscheiden, doet er volgens Guppy eigenlijk niet zo veel toe.