In het verleden weerspiegelden bewegingen in de beurskoersen bewegingen in de onderliggende economie. Een fondsbeheerder die zijn huiswerk goed deed, beschikte in die tijd over een duidelijk voordeel. Meestal kon zo iemand goede resultaten voorleggen.

Maar tegenwoordig zijn het de centrale banken die de trends op de financiële markten, de impact van de economische fundamentals op de markten zijn fors afgenomen. Ook de fondsbeheerders tasten momenteel in het duister, ze zijn het voordeel van hun vakkennis helemaal kwijtgespeeld.

In het verleden weerspiegelden bewegingen in de beurskoersen bewegingen in de onderliggende economie. Een fondsbeheerder die zijn huiswerk goed deed, beschikte in die tijd over een duidelijk voordeel. Meestal kon zo iemand goede resultaten voorleggen. Maar tegenwoordig zijn het de centrale banken die de trends op de financiële markten, de impact van de economische fundamentals op de markten zijn fors afgenomen. Ook de fondsbeheerders tasten momenteel in het duister, ze zijn het voordeel van hun vakkennis helemaal kwijtgespeeld.