Veel herstructureringen hebben reeds plaatsgevonden of vinden nog plaats om winsten te verbeteren. Voor veel bedrijven is de tijd rijp om hun blik op externe groei te richten: overnames!

De omstandigheden zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers gunstig: balansen zijn gezond, kasstromen zijn hoog, aandelen- en kredietmarkten staan weer toe om vermogen op te halen, waarderingen zijn redelijk en de risico-aversie neemt af.

Een beleggingsfonds dat inspeelt op potentieel succesvolle herstructureringen en overnames is Saint Honoré Synergie van Edmond de Rothschild Asset Management. De beheerders, Philippe Lecoq en Olivier Huet, zijn hier reeds lange tijd succesvol in.

Overname kandidaten sporen zij op door in consoliderende sectoren te zoeken naar potentieel synergie opleverende bedrijfscombinaties.

In veel subsectoren is het de beheerders duidelijk welke bedrijven de consolidatie stuwen. Door deze bedrijven goed te analyseren en aandachtig het management te volgen, hebben de beheerders een duidelijk omlijnd idee welk soort ondernemingen aanvullend ingelijfd kunnen worden.

Een overname kandidaat wordt interessant geacht indien:

• zij een waardevolle aanvulling of synergie kan bieden aan een overnemende partij;

• er geen controlerend belang bestaat én;

• een waardering heeft die aanmerkelijk onder de prijs ligt die een overnemende partij zou betalen.

Veel herstructureringen hebben reeds plaatsgevonden of vinden nog plaats om winsten te verbeteren. Voor veel bedrijven is de tijd rijp om hun blik op externe groei te richten: overnames! De omstandigheden zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers gunstig: balansen zijn gezond, kasstromen zijn hoog, aandelen- en kredietmarkten staan weer toe om vermogen op te halen, waarderingen zijn redelijk en de risico-aversie neemt af. Een beleggingsfonds dat inspeelt op potentieel succesvolle herstructureringen en overnames is Saint Honoré Synergie van Edmond de Rothschild Asset Management. De beheerders, Philippe Lecoq en Olivier Huet, zijn hier reeds lange tijd succesvol in. Overname kandidaten sporen zij op door in consoliderende sectoren te zoeken naar potentieel synergie opleverende bedrijfscombinaties. In veel subsectoren is het de beheerders duidelijk welke bedrijven de consolidatie stuwen. Door deze bedrijven goed te analyseren en aandachtig het management te volgen, hebben de beheerders een duidelijk omlijnd idee welk soort ondernemingen aanvullend ingelijfd kunnen worden. Een overname kandidaat wordt interessant geacht indien: • zij een waardevolle aanvulling of synergie kan bieden aan een overnemende partij; • er geen controlerend belang bestaat én; • een waardering heeft die aanmerkelijk onder de prijs ligt die een overnemende partij zou betalen.