Maar toch mag het niet als onverwacht komen. Al geruime tijd werd er door iedereen in de obligatiewereld geroepen dat het feest wel eens over zou kunnen zijn van alsmaar dalende rentes. Echter wanneer en hoe wist niemand. De reden voor de daling is overigens wel opmerkelijk.

Immers het enige dat de centrale bank in de VS heeft gedaan is aankondigen dat men "een keer" minder obligaties gaat opkopen. Niet vandaag en ook niet direct morgen maar een keer. Dus de grote koper (de FED) is niet plotseling opgehouden met kopen.

Maar toch mag het niet als onverwacht komen. Al geruime tijd werd er door iedereen in de obligatiewereld geroepen dat het feest wel eens over zou kunnen zijn van alsmaar dalende rentes. Echter wanneer en hoe wist niemand. De reden voor de daling is overigens wel opmerkelijk. Immers het enige dat de centrale bank in de VS heeft gedaan is aankondigen dat men "een keer" minder obligaties gaat opkopen. Niet vandaag en ook niet direct morgen maar een keer. Dus de grote koper (de FED) is niet plotseling opgehouden met kopen.