De risico's zullen echter pas aan het licht komen wanneer de rente zal beginnen te stijgen, want dan kan zich een bloedbad voltrekken op de obligatiemarkt. Iedereen laat zich echter in slaap sussen door de belofte van de Amerikaanse centrale bank om minstens tot in 2014 obligaties te blijven opkopen.

Thomas Higgins, global macro strategist bij Standish Mellon Asset Management, is van mening dat obligaties momenteel beter zo ver mogelijk links moeten worden gelaten. Wanneer de FED een stapje opzij zet, kan de rente door het plafond schieten met alle gevolgen vandien.

De risico's zullen echter pas aan het licht komen wanneer de rente zal beginnen te stijgen, want dan kan zich een bloedbad voltrekken op de obligatiemarkt. Iedereen laat zich echter in slaap sussen door de belofte van de Amerikaanse centrale bank om minstens tot in 2014 obligaties te blijven opkopen. Thomas Higgins, global macro strategist bij Standish Mellon Asset Management, is van mening dat obligaties momenteel beter zo ver mogelijk links moeten worden gelaten. Wanneer de FED een stapje opzij zet, kan de rente door het plafond schieten met alle gevolgen vandien.