Sommige analisten blijven het goud echter kost wat kost verdedigen, waarbij ze alle redelijkheid uit het oog verliezen. Het goud wordt door hen bij wijze van spreken als een soort nieuwe godheid beschouwd die de ingewijden (de goudkevers) door moeilijke tijden zal loodsen.

Zijzelf beschouwen zich als de hogepriesters van het goud, de mannen die over een zekere vorm van (geheime) wijsheid beschikken. Beleggen in goud mag nooit een godsdienstig gebeuren, beter is om zich te baseren op de adviezen van nuchtere analisten.

Zo'n nuchtere analist is Adam Longson, werkzaam bij Morgan Stanley, hij is van mening dat de goudprijs in een range van 1200 tot 1350 dollar per troy ounce zal noteren totdat de FED meer duidelijkheid geeft over het einde van QE.

Sommige analisten blijven het goud echter kost wat kost verdedigen, waarbij ze alle redelijkheid uit het oog verliezen. Het goud wordt door hen bij wijze van spreken als een soort nieuwe godheid beschouwd die de ingewijden (de goudkevers) door moeilijke tijden zal loodsen. Zijzelf beschouwen zich als de hogepriesters van het goud, de mannen die over een zekere vorm van (geheime) wijsheid beschikken. Beleggen in goud mag nooit een godsdienstig gebeuren, beter is om zich te baseren op de adviezen van nuchtere analisten. Zo'n nuchtere analist is Adam Longson, werkzaam bij Morgan Stanley, hij is van mening dat de goudprijs in een range van 1200 tot 1350 dollar per troy ounce zal noteren totdat de FED meer duidelijkheid geeft over het einde van QE.