Iemand die van Mars op bezoek zou komen, zou meteen denken dat we hier op aarde gek zijn. Warren Buffett bedoelde met deze uitspraak dat goud (bijna) geen enkele economische betekenis heeft en dat ook in de toekomst waarschijnlijk niet zal hebben.

Beleggen in goud is dom, zeg dat Warren Buffett het heeft gezegd, zo herhaalde hij afgelopen week nogmaals in reactie op de prijsval bij het goud. Sommige mensen denken dat goud een bepaalde waarde heeft omdat het zeldzaam is maar is volgens Buffett pure onzin.

Iemand die van Mars op bezoek zou komen, zou meteen denken dat we hier op aarde gek zijn. Warren Buffett bedoelde met deze uitspraak dat goud (bijna) geen enkele economische betekenis heeft en dat ook in de toekomst waarschijnlijk niet zal hebben. Beleggen in goud is dom, zeg dat Warren Buffett het heeft gezegd, zo herhaalde hij afgelopen week nogmaals in reactie op de prijsval bij het goud. Sommige mensen denken dat goud een bepaalde waarde heeft omdat het zeldzaam is maar is volgens Buffett pure onzin.