Het betrof vier landen die zich onderscheidden door hun dynamische economische groei, dit in tegenstelling tot de sputterende groeimotor in het westen.

De grote doorbraak voor de particuliere belegger kwam er ongeveer vijf geleden, toen er op grote schaal beleggingsfondsen werden opgericht die in deze landen belegden. Beleggers die gehoor gaven aan de lokroep van de BRIC-landen kwamen echter van een kale kermis huis.

Overheden hebben een te dikke vinger in de pap

John-Paul Smith, emerging markets equity strategist bij Deutsche Bank, velt nu een keihard oordeel over de beurzen in deze vier landen: beleggen in de BRIC's is op een complete ramp uitgedraaid, voor de particuliere belegger viel er weinig of niets te rapen.

Volgens Smith hebben de overheden in deze landen een te dikke vinger in de pap, met uitzondering misschien van India. Dat maakt dat meeste bedrijven vooral de bredere economie ondersteunen, wat tot gevolg heeft dat de particuliere belegger in de kou blijft staan.

Het betrof vier landen die zich onderscheidden door hun dynamische economische groei, dit in tegenstelling tot de sputterende groeimotor in het westen. De grote doorbraak voor de particuliere belegger kwam er ongeveer vijf geleden, toen er op grote schaal beleggingsfondsen werden opgericht die in deze landen belegden. Beleggers die gehoor gaven aan de lokroep van de BRIC-landen kwamen echter van een kale kermis huis. Overheden hebben een te dikke vinger in de papJohn-Paul Smith, emerging markets equity strategist bij Deutsche Bank, velt nu een keihard oordeel over de beurzen in deze vier landen: beleggen in de BRIC's is op een complete ramp uitgedraaid, voor de particuliere belegger viel er weinig of niets te rapen. Volgens Smith hebben de overheden in deze landen een te dikke vinger in de pap, met uitzondering misschien van India. Dat maakt dat meeste bedrijven vooral de bredere economie ondersteunen, wat tot gevolg heeft dat de particuliere belegger in de kou blijft staan.