Veel beleggers zijn ontgoocheld over de prestaties geleverd door de beurzen van de groeilanden. Op de beurzen van Brazilië, China, Rusland en India viel in de afgelopen jaren inderdaad maar weinig eer te behalen. De Chinese beurs is over de afgelopen vijf jaar bijvoorbeeld met 10% gedaald.

Australië zou wel eens het land van de toekomst kunnen worden, omdat het als geen ander kan profiteren van de groei van de economie in de regio Asia Pacific in het algemeen en China in het bijzonder. China is bijvoorbeeld goed voor 35% van de Australische export.

Ganse scheepsladingen olie, aardgas, steenkool en ijzererts vertrekken dagelijks vanuit de Australische landen richting China. De Australische bedrijven doen dan ook goede zaken, de 50 grootste Australische bedrijven leveren een gemiddeld dividendrendement van 5,20% op.

Veel beleggers zijn ontgoocheld over de prestaties geleverd door de beurzen van de groeilanden. Op de beurzen van Brazilië, China, Rusland en India viel in de afgelopen jaren inderdaad maar weinig eer te behalen. De Chinese beurs is over de afgelopen vijf jaar bijvoorbeeld met 10% gedaald. Australië zou wel eens het land van de toekomst kunnen worden, omdat het als geen ander kan profiteren van de groei van de economie in de regio Asia Pacific in het algemeen en China in het bijzonder. China is bijvoorbeeld goed voor 35% van de Australische export. Ganse scheepsladingen olie, aardgas, steenkool en ijzererts vertrekken dagelijks vanuit de Australische landen richting China. De Australische bedrijven doen dan ook goede zaken, de 50 grootste Australische bedrijven leveren een gemiddeld dividendrendement van 5,20% op.