"Risico's zijn in Afrika beter ingeprijsd dan in opkomende markten, terwijl de onderliggende fundamenten sterker zijn" aldus Stock. Het IMF voorspelt voor dit jaar een gemiddelde economische groei van meer dan 5% voor de landen in de regio Sub-Sahara Afrika.

Het IMF geeft hierbij aan: "de regio laat een solide macro-economische prestatie zien, waarbij veel economieën alweer groeicijfers laten zien die dicht in de buurt liggen van de gemiddelde niveaus voor de crisis".

De afnemende groei elders in de wereld lijkt volgens Royal Bank of Scotland de regio tot nu toe slechts beperkt te hebben beïnvloed. Voor de Noord Afrikaanse landen liggen de groeiverwachtingen lager.

Als gevolg van de politieke onrust zijn inkomsten uit toerisme afgenomen. Daarnaast wordt er minder geïnvesteerd en zijn kapitaalstromen opgedroogd.

De economische vooruitzichten voor deze landen zijn onzeker, en sterk afhankelijk van de politieke ontwikkelingen.

"Risico's zijn in Afrika beter ingeprijsd dan in opkomende markten, terwijl de onderliggende fundamenten sterker zijn" aldus Stock. Het IMF voorspelt voor dit jaar een gemiddelde economische groei van meer dan 5% voor de landen in de regio Sub-Sahara Afrika. Het IMF geeft hierbij aan: "de regio laat een solide macro-economische prestatie zien, waarbij veel economieën alweer groeicijfers laten zien die dicht in de buurt liggen van de gemiddelde niveaus voor de crisis". De afnemende groei elders in de wereld lijkt volgens Royal Bank of Scotland de regio tot nu toe slechts beperkt te hebben beïnvloed. Voor de Noord Afrikaanse landen liggen de groeiverwachtingen lager. Als gevolg van de politieke onrust zijn inkomsten uit toerisme afgenomen. Daarnaast wordt er minder geïnvesteerd en zijn kapitaalstromen opgedroogd. De economische vooruitzichten voor deze landen zijn onzeker, en sterk afhankelijk van de politieke ontwikkelingen.