Gross heeft het dan over een periode van economische groei als gevolg van kredietexpansie. Die kredietexpansie stimuleerde bovendien de financiële markten, zodat er goede returns te realiseren waren. Maar de kans is groot dat deze periode voorgoed achter de rug is.

Wat wanneer de rentevoeten jarenlang op de huidige lage niveaus blijven? Wat wanneer we meer volatiliteit à la Lehman Brothers krijgen? Deze en andere vragen stelt Gross zich, waarbij hij concludeert dat beleggen en sparen in de toekomst heel anders zullen zijn.

Gross heeft het dan over een periode van economische groei als gevolg van kredietexpansie. Die kredietexpansie stimuleerde bovendien de financiële markten, zodat er goede returns te realiseren waren. Maar de kans is groot dat deze periode voorgoed achter de rug is. Wat wanneer de rentevoeten jarenlang op de huidige lage niveaus blijven? Wat wanneer we meer volatiliteit à la Lehman Brothers krijgen? Deze en andere vragen stelt Gross zich, waarbij hij concludeert dat beleggen en sparen in de toekomst heel anders zullen zijn.