De cijfers spreken voor zich: Goldman Sachs berekende dat iemand die voor het slot van de beurs op Wall Street futures of een beleggingsfonds op de Standard & Poor's 500 Index kocht, zijn investering fors zag stijgen.

Concreet was er op basis van historische cijfers - die teruggaan tot 1993 - voor 'overnight' beleggers een winst van 309% te rapen. De omgekeerde strategie - dus kopen bij de opening en verkopen bij het slot gaf een verlies van 58%.

Veel speculatief ingestelde beleggers - zowel bij ons als in de Verenigde Staten -staan eerder huiverachtig tegenover het aanhouden van posities tijdens het slapen, dit wegens de vrees voor onverwachte gebeurtenissen tijdens de nacht. Die vrees blijkt dus volledig ongegrond te zijn.

Volgens analist Peter Berezin van Goldman Sachs kan het dus een lucratieve strategie zijn om 's avonds long te gaan en 's morgens aandelen te shorten. Deze vaststelling geldt uiteraard op de eerste plaats voor Wall Street, het moet nog worden bekeken of ze ook voor Brussel geldt.

De cijfers spreken voor zich: Goldman Sachs berekende dat iemand die voor het slot van de beurs op Wall Street futures of een beleggingsfonds op de Standard & Poor's 500 Index kocht, zijn investering fors zag stijgen. Concreet was er op basis van historische cijfers - die teruggaan tot 1993 - voor 'overnight' beleggers een winst van 309% te rapen. De omgekeerde strategie - dus kopen bij de opening en verkopen bij het slot gaf een verlies van 58%. Veel speculatief ingestelde beleggers - zowel bij ons als in de Verenigde Staten -staan eerder huiverachtig tegenover het aanhouden van posities tijdens het slapen, dit wegens de vrees voor onverwachte gebeurtenissen tijdens de nacht. Die vrees blijkt dus volledig ongegrond te zijn. Volgens analist Peter Berezin van Goldman Sachs kan het dus een lucratieve strategie zijn om 's avonds long te gaan en 's morgens aandelen te shorten. Deze vaststelling geldt uiteraard op de eerste plaats voor Wall Street, het moet nog worden bekeken of ze ook voor Brussel geldt.