Beleeft goud zijn laatste baisse-fase? Volgens sommige analisten is dat inderdaad het geval, maar een aantal van hun collega's vrezen dat ze hun wensen voor werkelijkheid nemen. Het blijkt namelijk dat de interesse van de kopers voor goud op de Comex division van de New York Mercantile Exchange momenteel bijzonder klein is.

Op korte termijn kunnen de Amerikaanse werkloosheidscijfers maand maart richtinggevend kan worden voor de evolutie van de goudprijs. Er worden 197.000 nieuwe banen voor maart verwacht, ten opzichte van 175.000 in februari. Een beter dan verwacht cijfer kan de goudprijs verder onder druk zetten.

Beleeft goud zijn laatste baisse-fase? Volgens sommige analisten is dat inderdaad het geval, maar een aantal van hun collega's vrezen dat ze hun wensen voor werkelijkheid nemen. Het blijkt namelijk dat de interesse van de kopers voor goud op de Comex division van de New York Mercantile Exchange momenteel bijzonder klein is. Op korte termijn kunnen de Amerikaanse werkloosheidscijfers maand maart richtinggevend kan worden voor de evolutie van de goudprijs. Er worden 197.000 nieuwe banen voor maart verwacht, ten opzichte van 175.000 in februari. Een beter dan verwacht cijfer kan de goudprijs verder onder druk zetten.