Niet voor niets vieren de beurzen dit jaar feest en die feeststemming is extra nadelig voor het goud. Veel beleggers realiseren grote winsten op hun aandelenportefeuille, waarbij de belangrijkste beursindexen op Wall Street op of toch alleszins dicht in de buurt van piekniveaus noteren.

Sommige institutionele beleggers zijn volop bezig met het oog op het einde van het jaar hun portefeuilles herschikken. Ze realiseren aanzienlijke meerwaarden en zoeken naar activaklassen die dit belastingtechnisch kunnen compenseren. Tegen die achtergrond kan het interessant zijn om goud en/of goudmijnaandelen te verkopen.

Niet voor niets vieren de beurzen dit jaar feest en die feeststemming is extra nadelig voor het goud. Veel beleggers realiseren grote winsten op hun aandelenportefeuille, waarbij de belangrijkste beursindexen op Wall Street op of toch alleszins dicht in de buurt van piekniveaus noteren. Sommige institutionele beleggers zijn volop bezig met het oog op het einde van het jaar hun portefeuilles herschikken. Ze realiseren aanzienlijke meerwaarden en zoeken naar activaklassen die dit belastingtechnisch kunnen compenseren. Tegen die achtergrond kan het interessant zijn om goud en/of goudmijnaandelen te verkopen.