In feite komt die belastingverhoging naar op het afschaffen van de belastingvoordelen die door president Bush werden toegestaan. In combinatie met een aantal besparingen zou dit een negatief effect op de VS-economie kunnen hebben. Vraag is wanneer die fiscale klop voelbaar gaat worden.

Meer druk op Congres om deficiet af te bouwen

Professor Bloom, associate professor bij Stanford, wijst er op dat de belastingpiek nu al op de economie in de Verenigde Staten weegt. Die economie bevindt zich op een dood spoor, een situatie die in de komende maanden alleen maar kan verergeren. De bodem is bijlange nog niet in zicht.

Het enige positieve effect zou zijn dat de druk op het Congres om het begrotingsdeficiet af te bouwen toeneemt. In de bedrijfswereld is de onzekerheid echter toegenomen. Bedrijven zijn in onzekere omstandigheden niet snel geneigd om te investeren, aldus Bloom.

In feite komt die belastingverhoging naar op het afschaffen van de belastingvoordelen die door president Bush werden toegestaan. In combinatie met een aantal besparingen zou dit een negatief effect op de VS-economie kunnen hebben. Vraag is wanneer die fiscale klop voelbaar gaat worden. Meer druk op Congres om deficiet af te bouwen Professor Bloom, associate professor bij Stanford, wijst er op dat de belastingpiek nu al op de economie in de Verenigde Staten weegt. Die economie bevindt zich op een dood spoor, een situatie die in de komende maanden alleen maar kan verergeren. De bodem is bijlange nog niet in zicht. Het enige positieve effect zou zijn dat de druk op het Congres om het begrotingsdeficiet af te bouwen toeneemt. In de bedrijfswereld is de onzekerheid echter toegenomen. Bedrijven zijn in onzekere omstandigheden niet snel geneigd om te investeren, aldus Bloom.