Volgens Reinhart en Rogoff zijn de belastingen in het westen te hoog om alle uitstaande schulden terug te betalen. Dat betekent dat een herstructurering van de schulden noodzakelijk is, op de eerste plaats in de probleemlanden van de Europese periferie.

Dat betekent dat om de schuldenberg af te bouwen alleen financiële repressie zal volstaan. Dat betekent dat we geconfronteerd zullen worden met hogere inflatie en met het aanslaan van ons spaargeld. De boodschap weerklinkt luid en duidelijk: we zullen met z'n allen armer worden.

Volgens Reinhart en Rogoff zijn de belastingen in het westen te hoog om alle uitstaande schulden terug te betalen. Dat betekent dat een herstructurering van de schulden noodzakelijk is, op de eerste plaats in de probleemlanden van de Europese periferie. Dat betekent dat om de schuldenberg af te bouwen alleen financiële repressie zal volstaan. Dat betekent dat we geconfronteerd zullen worden met hogere inflatie en met het aanslaan van ons spaargeld. De boodschap weerklinkt luid en duidelijk: we zullen met z'n allen armer worden.