In de Britse pers werd het voorstel uiteraard allesbehalve enthousiast onthaald. Er wordt zo namelijk een belangrijk precedent geschapen wat betreft de toegang tot de bankrekeningen van de klanten. De Britse premier opperde het voorstel onder het mom dat de belastingen omhoog moeten wanneer niet iedereen zijn belastingen betaalt.

Maar uiteindelijk belet niets dat de overheid toegang krijgt tot onze bankrekeningen wanneer die staat dringend geld nodig heeft. Bovendien hoeven we ons weinig illusies maken: wanneer de Britten het voorbeeld geven, zal het niet lang duren alvorens andere Europese landen zullen volgen.

In de Britse pers werd het voorstel uiteraard allesbehalve enthousiast onthaald. Er wordt zo namelijk een belangrijk precedent geschapen wat betreft de toegang tot de bankrekeningen van de klanten. De Britse premier opperde het voorstel onder het mom dat de belastingen omhoog moeten wanneer niet iedereen zijn belastingen betaalt. Maar uiteindelijk belet niets dat de overheid toegang krijgt tot onze bankrekeningen wanneer die staat dringend geld nodig heeft. Bovendien hoeven we ons weinig illusies maken: wanneer de Britten het voorbeeld geven, zal het niet lang duren alvorens andere Europese landen zullen volgen.