Ze staan namelijk gezamenlijk voor een bedrag van 3000 miljard dollar bloot aan de groeimarkten. Wanneer daar ergens iets foutloopt, kan de situatie voor de Europese banken opnieuw nijpend worden. De leverage in het bancair systeem bedraagt namelijk nog altijd 26 op 1.

De probleemkredieten toegestaan aan de emerging markets vormen echter slechts maar de rotte kers op de bedorven taart. De belastingbetaler dreigt de geslagen gaten te moeten vullen, want de Europese overheden zullen overgaan tot het aanslaan van het spaargeld van hun inwoners wanneer de bankencrisis nogmaals uit de hand loopt.

Ze staan namelijk gezamenlijk voor een bedrag van 3000 miljard dollar bloot aan de groeimarkten. Wanneer daar ergens iets foutloopt, kan de situatie voor de Europese banken opnieuw nijpend worden. De leverage in het bancair systeem bedraagt namelijk nog altijd 26 op 1. De probleemkredieten toegestaan aan de emerging markets vormen echter slechts maar de rotte kers op de bedorven taart. De belastingbetaler dreigt de geslagen gaten te moeten vullen, want de Europese overheden zullen overgaan tot het aanslaan van het spaargeld van hun inwoners wanneer de bankencrisis nogmaals uit de hand loopt.