Alexis Tsipras, leider van dat SYRIZA, wil niet in een regering stappen die de besparingsmaatregelen blijft doorvoeren.

Antonis Samaris is als leider van de conservatieve partij weliswaar de morele overwinnaar van de verkiezingen, maar is al figuur te zeer omstreden om als eerste minister naar voren te worden geschoven. Dit zijn in een notedop de problemen waar Griekenland mee wordt geconfronteerd.

Wilbur Ross heeft zo zijn twijfels

Wilbur Ross, miljardair en chairman van private equity firm, WL Ross & Co., heeft zo zijn twijfels over Griekenland al deze problemen het hoofd gaat kunnen bieden. Er gaapt echter nog een diepe kloof tussen de verplichtingen die het land heeft en de inkomsten die het krijgt.

Dat betekent dat Griekenland zonder geld dreigt te raken. Ross is van mening dat Griekenland de voorkeur moet geven aan de verkoop van staatsactiva zoals vastgoed en overheidsbedrijfsbedrijven.

Deze maatregel zou namelijk minder impopulair zijn dan de besparingsmaatregelen die tot dusver werden doorgevoerd.

Alexis Tsipras, leider van dat SYRIZA, wil niet in een regering stappen die de besparingsmaatregelen blijft doorvoeren. Antonis Samaris is als leider van de conservatieve partij weliswaar de morele overwinnaar van de verkiezingen, maar is al figuur te zeer omstreden om als eerste minister naar voren te worden geschoven. Dit zijn in een notedop de problemen waar Griekenland mee wordt geconfronteerd. Wilbur Ross heeft zo zijn twijfels Wilbur Ross, miljardair en chairman van private equity firm, WL Ross & Co., heeft zo zijn twijfels over Griekenland al deze problemen het hoofd gaat kunnen bieden. Er gaapt echter nog een diepe kloof tussen de verplichtingen die het land heeft en de inkomsten die het krijgt. Dat betekent dat Griekenland zonder geld dreigt te raken. Ross is van mening dat Griekenland de voorkeur moet geven aan de verkoop van staatsactiva zoals vastgoed en overheidsbedrijfsbedrijven. Deze maatregel zou namelijk minder impopulair zijn dan de besparingsmaatregelen die tot dusver werden doorgevoerd.