Vrij vertaald, volgens Theodoor Gilissen Bankiers: de operatie is geslaagd, maar „intensive care†is/blijft geboden.

Of en hoeveel reddingsoperaties er nog nodig zijn is wellicht een interessante discussie, maar het is niet de opdracht van de technisch analyse om hierop het antwoord te formuleren.

Wat in ieder geval op dit moment een feit is, is dat de Europese Dow Jones Stoxx 600 index, de AEX index, de Japanse Nikkei-225 index en de Amerikaanse S&P 500 index zich allemaal hebben hersteld boven het 20-daags gemiddelde.

Deze 20-daags gemiddelden noteren in al deze indices ook boven hun 120-daags gemiddelden. Kortom, gelet op de beurskoersen in relatie tot deze objectieve meetinstrumenten hebben de aandelenmarkten de onrust overleefd.

En dat is volgens Theodoor Gilissen Bankiers voorlopig goed nieuws voor de fundamentele analyse school, omdat de aandelenkoersen immers vaak goede voorspellers blijken voor wat zich later openbaart in de economische cijfers.

Vrij vertaald, volgens Theodoor Gilissen Bankiers: de operatie is geslaagd, maar „intensive care†is/blijft geboden. Of en hoeveel reddingsoperaties er nog nodig zijn is wellicht een interessante discussie, maar het is niet de opdracht van de technisch analyse om hierop het antwoord te formuleren. Wat in ieder geval op dit moment een feit is, is dat de Europese Dow Jones Stoxx 600 index, de AEX index, de Japanse Nikkei-225 index en de Amerikaanse S&P 500 index zich allemaal hebben hersteld boven het 20-daags gemiddelde. Deze 20-daags gemiddelden noteren in al deze indices ook boven hun 120-daags gemiddelden. Kortom, gelet op de beurskoersen in relatie tot deze objectieve meetinstrumenten hebben de aandelenmarkten de onrust overleefd. En dat is volgens Theodoor Gilissen Bankiers voorlopig goed nieuws voor de fundamentele analyse school, omdat de aandelenkoersen immers vaak goede voorspellers blijken voor wat zich later openbaart in de economische cijfers.