De Amerikanen zijn nog steeds van mening dat China de koers van zijn munt kunstmatig laag houdt. Daardoor krijgt het land concurrentieel een voordeel op de internationale markten.

Volgens sommige economen is dit echter niet het belangrijkste probleem dat de Verenigde Staten met China hebben. Belangrijkste economisch probleem is en blijft intellectuele diefstal.

Verschillende overheidsinstellingen downloaden illegaal software voor programma's die ze nooit hebben aangekocht. China is de nummer twee in de wereld voor de verkoop van hardware geworden, maar slechts de nummer acht op het vlak van software.

De Amerikanen zijn nog steeds van mening dat China de koers van zijn munt kunstmatig laag houdt. Daardoor krijgt het land concurrentieel een voordeel op de internationale markten. Volgens sommige economen is dit echter niet het belangrijkste probleem dat de Verenigde Staten met China hebben. Belangrijkste economisch probleem is en blijft intellectuele diefstal. Verschillende overheidsinstellingen downloaden illegaal software voor programma's die ze nooit hebben aangekocht. China is de nummer twee in de wereld voor de verkoop van hardware geworden, maar slechts de nummer acht op het vlak van software.