Het gebakkelei omtrent de veelbesproken "fiscal cliff" kende op de valreep van 2012 een positieve uitkomst en dit gaf de beurzen in de eerste handelsdagen van 2013 vleugels.

De belangrijkste Europese (zoals de STOXX Europe 600) en Amerikaanse (zoals de S&P 500) indices zijn een zucht van belangrijke toppen verwijderd.

Recent economisch nieuws bevestigt de gunstige stemming van de aandelenbeleggers. Afgelopen vrijdag werd bekend dat de Amerikaanse economie verder jobs bleef creëren wat economisten als een signaal interpreteerden dat een Amerikaanse recessie in 2013 vermeden kan worden (omdat de particuliere consumptie op peil zou blijven).

Temidden al dit optimisme wil Geert Van Herck wel een kleine waarschuwing voor de korte termijn geven. De rally die midden november 2012 op de beurzen aanving, heeft momenteel een overgekocht karakter gekregen.

Concreet houdt dit in dat de RSI-indicator niveaus van 70 punten en hoger heeft bereikt. En dit geeft vaak aanleiding tot een tijdelijke pauze in de rally. Deze en komende week zouden daarom volgens Van Herck wel eens in het teken van consolidatie komen te staan.

Het gebakkelei omtrent de veelbesproken "fiscal cliff" kende op de valreep van 2012 een positieve uitkomst en dit gaf de beurzen in de eerste handelsdagen van 2013 vleugels. De belangrijkste Europese (zoals de STOXX Europe 600) en Amerikaanse (zoals de S&P 500) indices zijn een zucht van belangrijke toppen verwijderd. Recent economisch nieuws bevestigt de gunstige stemming van de aandelenbeleggers. Afgelopen vrijdag werd bekend dat de Amerikaanse economie verder jobs bleef creëren wat economisten als een signaal interpreteerden dat een Amerikaanse recessie in 2013 vermeden kan worden (omdat de particuliere consumptie op peil zou blijven). Temidden al dit optimisme wil Geert Van Herck wel een kleine waarschuwing voor de korte termijn geven. De rally die midden november 2012 op de beurzen aanving, heeft momenteel een overgekocht karakter gekregen. Concreet houdt dit in dat de RSI-indicator niveaus van 70 punten en hoger heeft bereikt. En dit geeft vaak aanleiding tot een tijdelijke pauze in de rally. Deze en komende week zouden daarom volgens Van Herck wel eens in het teken van consolidatie komen te staan.