Het wordt dus een bepalende week voor de aandelenmarkten, deze week komen zowel de Amerikaanse als de Europese centrale bank bij mekaar.

Vooral naar de vergadering van de Amerikaanse centrale bank (Fed) wordt zeer hard uitgekeken. Immers, beleggers zijn op zoek naar verdere aanwijzingen voor het "quantitative easing" beleid van de Fed.

Toen de Fed enkele maanden geleden zei dit beleid geleidelijk aan te willen gaan terugschroeven, veroorzaakte dit een forse stijging van de Amerikaanse langetermijnrente (en bijgevolg volgde de rest van de wereld deze stijgende beweging).

Enigzins geschrokken over de snelheid waarmee de rente omhoog schoot, relativeerden Fed-beleidmakers in de daaropvolgende weken de afbouw van "QE". Als de Fed vanavond herhaalt dat het allemaal zo'n vaart niet zal lopen, kan er op de rentemarkt ontspanning optreden.

En dan komen de verzekeraars in beeld. Want met hun omvangrijke portefeuille staats- en bedrijfsobligaties betekent een stijging van de obligatiekoersen dat er minder nood aan waardeverminderingen is (wel het geval moesten de obligatiekoersen verder dalen). Waardoor de rendabiliteit gehandhaafd kan worden.

Ageas publiceert vrijdag zijn resultaten en klopte de afgelopen keren de analistenverwachtingen. Van Herck wenst zich te

positioneren voor een goede uitkomst en heeft een koopadvies voor Ageas.

Het wordt dus een bepalende week voor de aandelenmarkten, deze week komen zowel de Amerikaanse als de Europese centrale bank bij mekaar. Vooral naar de vergadering van de Amerikaanse centrale bank (Fed) wordt zeer hard uitgekeken. Immers, beleggers zijn op zoek naar verdere aanwijzingen voor het "quantitative easing" beleid van de Fed. Toen de Fed enkele maanden geleden zei dit beleid geleidelijk aan te willen gaan terugschroeven, veroorzaakte dit een forse stijging van de Amerikaanse langetermijnrente (en bijgevolg volgde de rest van de wereld deze stijgende beweging). Enigzins geschrokken over de snelheid waarmee de rente omhoog schoot, relativeerden Fed-beleidmakers in de daaropvolgende weken de afbouw van "QE". Als de Fed vanavond herhaalt dat het allemaal zo'n vaart niet zal lopen, kan er op de rentemarkt ontspanning optreden. En dan komen de verzekeraars in beeld. Want met hun omvangrijke portefeuille staats- en bedrijfsobligaties betekent een stijging van de obligatiekoersen dat er minder nood aan waardeverminderingen is (wel het geval moesten de obligatiekoersen verder dalen). Waardoor de rendabiliteit gehandhaafd kan worden. Ageas publiceert vrijdag zijn resultaten en klopte de afgelopen keren de analistenverwachtingen. Van Herck wenst zich te positioneren voor een goede uitkomst en heeft een koopadvies voor Ageas.