Vooral het nieuwe programma van de Europese Centrale Bank (OMT) en de vorming van een bankenunie spelen hierbij een rol. Ook de correctie van de macro-economische onevenwichten door de perifere landen mag zeker niet onderschat worden.

Italië en Spanje blijven de zorgenkinderen

Volgens Alimi kan de volatiliteit rond de politieke onzekerheid in Italië duren tot aan de verkiezingen eind februari.

De meest waarschijnlijke scenario s blijven echter redelijk gunstig en laten toe om op middellange termijn optimistisch te blijven.

Ook Spanje is nog altijd een onzekere factor. AXA IM verwacht dat de regering begin 2013 noodsteun zal aanvragen bij het ESM. Maar de volatiliteit zou kunnen voortduren als de staat problemen heeft om de regio s bezuinigingen en hervormingen op te leggen.

Vooral het nieuwe programma van de Europese Centrale Bank (OMT) en de vorming van een bankenunie spelen hierbij een rol. Ook de correctie van de macro-economische onevenwichten door de perifere landen mag zeker niet onderschat worden. Italië en Spanje blijven de zorgenkinderen Volgens Alimi kan de volatiliteit rond de politieke onzekerheid in Italië duren tot aan de verkiezingen eind februari. De meest waarschijnlijke scenario s blijven echter redelijk gunstig en laten toe om op middellange termijn optimistisch te blijven. Ook Spanje is nog altijd een onzekere factor. AXA IM verwacht dat de regering begin 2013 noodsteun zal aanvragen bij het ESM. Maar de volatiliteit zou kunnen voortduren als de staat problemen heeft om de regio s bezuinigingen en hervormingen op te leggen.