Daarnaast staan in Europa ook nog de cijfers van onder andere Danone, USG People, Renault, Pearson, Total, Barclays, Lafarge, Endesa, SES en Ten Cate op de agenda.

In de Verenigde Staten is het resultatenseizoen inmiddels over het hoogtepunt heen. Vandaag zijn niettemin nog de cijfers van Newell Rubbermaid, Arch Coal, Human Genome Sciences, Newton Mining, Merck, DR Horton, Aon en Chevron de moeite van het vermelden waard.

Pensioenfondsen kunnen profiteren van lage rente om schuldpapier uit te geven

Het is mogelijk om van de lage rente te profiteren door schuldpapier uit te geven en de opbrengst ten goed te laten komen van pensioenen. Zo kan een pensioeninstelling risico's verminderen zonder veranderingen in marktomstandigheden te hoeven afwachten.

Het verruilen van inefficiënte "schuld" (in de vorm van een pensioentekort) door verhandelbare schuld kan verschillende belasting- en boekhoudkundige voordelen bieden aan pensioeninstellingen.

Hoe hoger de kwaliteit van de organisatie en hoe hoger het belastingtarief, hoe aantrekkelijker het potentiële kostenverschil tussen verhandelbare schuld en een pensioentekort.

Daarnaast staan in Europa ook nog de cijfers van onder andere Danone, USG People, Renault, Pearson, Total, Barclays, Lafarge, Endesa, SES en Ten Cate op de agenda. In de Verenigde Staten is het resultatenseizoen inmiddels over het hoogtepunt heen. Vandaag zijn niettemin nog de cijfers van Newell Rubbermaid, Arch Coal, Human Genome Sciences, Newton Mining, Merck, DR Horton, Aon en Chevron de moeite van het vermelden waard.Pensioenfondsen kunnen profiteren van lage rente om schuldpapier uit te geven Het is mogelijk om van de lage rente te profiteren door schuldpapier uit te geven en de opbrengst ten goed te laten komen van pensioenen. Zo kan een pensioeninstelling risico's verminderen zonder veranderingen in marktomstandigheden te hoeven afwachten. Het verruilen van inefficiënte "schuld" (in de vorm van een pensioentekort) door verhandelbare schuld kan verschillende belasting- en boekhoudkundige voordelen bieden aan pensioeninstellingen. Hoe hoger de kwaliteit van de organisatie en hoe hoger het belastingtarief, hoe aantrekkelijker het potentiële kostenverschil tussen verhandelbare schuld en een pensioentekort.