Daarnaast zijn in de Verenigde Staten de werkloosheidscijfers voor de maand augustus op komst, evenals de BBP-cijfers en de inflatie-cijfers in de eurozone. Ook de rentebeslissing van de Europese Centrale Bank is iets om naar uit te kijken.

Op het vlak van bedrijfsresultaten hebben we bijna alles nu wel gehad, hoewel de cijfers van Vivendi, het grootste Europees mediabedrijf, en Pernod-Ricard SA, de grootste verkoper van sterke dranken, toch wel interessant zijn.

Op macro-economisch vlak zijn vooral de beide indices van de aankoopmanagers volgens de economen de moeite waard, want zij gaan moeten aantonen dat de VS-economie opnieuw aan de beterhand is.

Verwacht wordt dat de index van het Institute of Supply Management's index voor de verwerkende industrie, die dinsdag wordt gepubliceerd, in augustus is gestegen van 48,90 naar 50,10.

Boven 50 is er opnieuw sprake van groei in plaats van een krimp.

De ISM index voor de non-manufacturing businesses, waarbij de dienstensector goed is voor 90% van de economie, zou zijn gestegen tot van 46,40 naar 48.

Op 2 september wordt het BBP-cijfer voor de eurozone in het tweede kwartaal bekendgemaakt. De consensusverwachting bij de analisten ligt op een krimp met 0,10% tegenover het eerste kwartaal. In dat eerste kwartaal werd nog een daling met 2,50% opgetekend.

Daarnaast zijn in de Verenigde Staten de werkloosheidscijfers voor de maand augustus op komst, evenals de BBP-cijfers en de inflatie-cijfers in de eurozone. Ook de rentebeslissing van de Europese Centrale Bank is iets om naar uit te kijken. Op het vlak van bedrijfsresultaten hebben we bijna alles nu wel gehad, hoewel de cijfers van Vivendi, het grootste Europees mediabedrijf, en Pernod-Ricard SA, de grootste verkoper van sterke dranken, toch wel interessant zijn. Op macro-economisch vlak zijn vooral de beide indices van de aankoopmanagers volgens de economen de moeite waard, want zij gaan moeten aantonen dat de VS-economie opnieuw aan de beterhand is. Verwacht wordt dat de index van het Institute of Supply Management's index voor de verwerkende industrie, die dinsdag wordt gepubliceerd, in augustus is gestegen van 48,90 naar 50,10.Boven 50 is er opnieuw sprake van groei in plaats van een krimp. De ISM index voor de non-manufacturing businesses, waarbij de dienstensector goed is voor 90% van de economie, zou zijn gestegen tot van 46,40 naar 48. Op 2 september wordt het BBP-cijfer voor de eurozone in het tweede kwartaal bekendgemaakt. De consensusverwachting bij de analisten ligt op een krimp met 0,10% tegenover het eerste kwartaal. In dat eerste kwartaal werd nog een daling met 2,50% opgetekend.