Vrijdag worden de BBP-groeicijfers van de eurozone over het derde kwartaal vrijgegeven. Er wordt weer groei verwacht, net zoals in de VS, wat het einde van de recessie aangeeft. De verwachte groei van 0,5% is iets lager dan in de VS (0,9%), maar hoger dan de krimp in het VK (-0,4%).

In focus deze week:

- consumentenvertrouwensindex van University of Michigan in de VS (vrijdag)

- BBP eurozone (vrijdag)

- Arbeidsmarktrapport VK (woensdag)

- Inflatierapport VK (woensdag).

Deze week worden dus vooral cijfers over de industriële productie en bruto binnenlands product voor het derde kwartaal bekend gemaakt. Henderson verwacht dat de cijfers zullen bevestigen dat de Eurozone uit de recessie gestapt is na een cumulative daling van de productie van 5%.

Vrijdag worden de BBP-groeicijfers van de eurozone over het derde kwartaal vrijgegeven. Er wordt weer groei verwacht, net zoals in de VS, wat het einde van de recessie aangeeft. De verwachte groei van 0,5% is iets lager dan in de VS (0,9%), maar hoger dan de krimp in het VK (-0,4%). In focus deze week: - consumentenvertrouwensindex van University of Michigan in de VS (vrijdag) - BBP eurozone (vrijdag) - Arbeidsmarktrapport VK (woensdag) - Inflatierapport VK (woensdag). Deze week worden dus vooral cijfers over de industriële productie en bruto binnenlands product voor het derde kwartaal bekend gemaakt. Henderson verwacht dat de cijfers zullen bevestigen dat de Eurozone uit de recessie gestapt is na een cumulative daling van de productie van 5%.