Met een groei van 0,5% in oktober was de inzet voor het vierde kwartaal onverwacht sterk.

Verscheidene banken verhoogden daarop de verwachtingen voor de groei in het vierde kwartaal.

De markt gaat uit van een groei van een licht hogere groei van 0,6% in november.

De detailhandelsverkopen worden voor een belangrijk deel gestimuleerd door de autoverkopen, die al een paar maanden in de lift zitten.

Volgens Autodata Corp. was november de beste maand voor de autoverkopen sinds augustus 2009.

Kijken we naar de vergelijkbare winkelomzet van 20 warenhuizen in de VS, dan zagen we een afzwakking naar +3,7% in september naar +3,2% in november.

Tegen het eind van de maand stegen de uitgaven voor het belangrijke Thanksgiving weekend met 9,1% vergeleken met vorig jaar.

Vandaag is er een rentebesluit van de Fed. De Amerikaanse economie groeit volgens het Beige Book gematigd en naar verwachting zullen er geen grote beslissingen door de Fed worden aangekondigd.

Met een groei van 0,5% in oktober was de inzet voor het vierde kwartaal onverwacht sterk. Verscheidene banken verhoogden daarop de verwachtingen voor de groei in het vierde kwartaal. De markt gaat uit van een groei van een licht hogere groei van 0,6% in november. De detailhandelsverkopen worden voor een belangrijk deel gestimuleerd door de autoverkopen, die al een paar maanden in de lift zitten. Volgens Autodata Corp. was november de beste maand voor de autoverkopen sinds augustus 2009. Kijken we naar de vergelijkbare winkelomzet van 20 warenhuizen in de VS, dan zagen we een afzwakking naar +3,7% in september naar +3,2% in november. Tegen het eind van de maand stegen de uitgaven voor het belangrijke Thanksgiving weekend met 9,1% vergeleken met vorig jaar. Vandaag is er een rentebesluit van de Fed. De Amerikaanse economie groeit volgens het Beige Book gematigd en naar verwachting zullen er geen grote beslissingen door de Fed worden aangekondigd.