In 2016 moet deze investering afgerond zijn en kan er bijgedragen worden aan de EBIT. Eén van de belangrijkste redenen om de investering te doen, is het feit dat de belangrijkste mijnen waar non-ferrometalen gedolven worden uitgeput raken en de kwaliteit van de gedolven metalen neemt af.

Er is dus meer en meer behoefte aan alternatieven om aan de groeiende vraag naar dit type metalen te voldoen. Kortom, de ontwikkeling van de edelmetaalprijzen wordt dus een zeer belangrijke variabele voor het koersverloop van het Umicore aandeel.

En het zal niemand ontgaan zijn dat de goudprijs (en daaraan gekoppeld de koersontwikkeling van de goudmijnen) sinds de start van dit jaar aan een remonte begonnen is.

De koers van Umicore heeft de afgelopen dagen ook een sterke opvering gekend waardoor nogmaals onderstreept wordt dat de koers vooral door de trend op de goudmarkt bepaald wordt.

Naast de prijsontwikkeling van edele metalen is de internationale

automarkt eveneens een belangrijke koerskatalysator. Van Herck blijft koper van Umicore.

In 2016 moet deze investering afgerond zijn en kan er bijgedragen worden aan de EBIT. Eén van de belangrijkste redenen om de investering te doen, is het feit dat de belangrijkste mijnen waar non-ferrometalen gedolven worden uitgeput raken en de kwaliteit van de gedolven metalen neemt af. Er is dus meer en meer behoefte aan alternatieven om aan de groeiende vraag naar dit type metalen te voldoen. Kortom, de ontwikkeling van de edelmetaalprijzen wordt dus een zeer belangrijke variabele voor het koersverloop van het Umicore aandeel. En het zal niemand ontgaan zijn dat de goudprijs (en daaraan gekoppeld de koersontwikkeling van de goudmijnen) sinds de start van dit jaar aan een remonte begonnen is. De koers van Umicore heeft de afgelopen dagen ook een sterke opvering gekend waardoor nogmaals onderstreept wordt dat de koers vooral door de trend op de goudmarkt bepaald wordt. Naast de prijsontwikkeling van edele metalen is de internationale automarkt eveneens een belangrijke koerskatalysator. Van Herck blijft koper van Umicore.