Een herstel van de vastgoedmarkt kan er een bijdrage toe leveren dat het Amerikaanse BBP tijdens het derde kwartaal weer groeit. Van een fors herstel is geen sprake, maar de analisten verwachten tot een stabilisatie in de bouw en verkoop van huizen.

De bouwmaatschappijen hebben opnieuw hoop, de builders' housing market index is tijdens vier van de vijf afgelopen maanden gestegen. Deze week worden drie belangrijke indicatoren met betrekking tot de vastgoedmarkt bekendgemaakt.

Het betreft meer bepaald de verkopen van bestaande en van nieuwe woningen, de start van de bouw van nieuwe huizen inclusief het aantal bouwvergunningen. Moody's verwacht dat deze indices signalen van uitbodeming te zien gaan geven. Vandaag wordt alvast de home builders' index bekendgemaakt.

Een herstel van de vastgoedmarkt kan er een bijdrage toe leveren dat het Amerikaanse BBP tijdens het derde kwartaal weer groeit. Van een fors herstel is geen sprake, maar de analisten verwachten tot een stabilisatie in de bouw en verkoop van huizen. De bouwmaatschappijen hebben opnieuw hoop, de builders' housing market index is tijdens vier van de vijf afgelopen maanden gestegen. Deze week worden drie belangrijke indicatoren met betrekking tot de vastgoedmarkt bekendgemaakt. Het betreft meer bepaald de verkopen van bestaande en van nieuwe woningen, de start van de bouw van nieuwe huizen inclusief het aantal bouwvergunningen. Moody's verwacht dat deze indices signalen van uitbodeming te zien gaan geven. Vandaag wordt alvast de home builders' index bekendgemaakt.