In de afgelopen 20 handelsdagen hebben volgens Theodoor Gilissen Bankiers alleen de Nikkei-225 en de AEX een deel van de opgebouwde winsten moeten inleveren.

In alle genoemde waarden is de lange termijn trend stijgend dankzij noteringen van de 20-daags koersgemiddelden boven de 120-daags koersgemiddelden. De correctiefase oogt daarom nog niet alarmerend, maar het zou onjuist zijn om e.e.a. niet nader te nuanceren.

Correcties bieden nieuwe instapkansen zolang het proces van hogere bodems intact is. In de AEX is dit niet langer het geval, hetgeen betekent dat er nog meer aandacht dan gebruikelijk besteed moet worden in het selectieproces van koop-kandidaten.

Ook neemt de noodzaak van adequaat risicomanagement toe, omdat in de DJ Stoxx 600 index een stijgende steunlijn vrijdag is gesneuveld.

Nikkei index verzwakt, Chinese CSI-300 index gevangen in dalende trend

De Japanse Nikkei-index verslechtert op bedenkelijke wijze en de Chinese CSI-300 index zit nog gevangen in een dalende trend. De DJ Transportation Average bungelt nipt boven het laagste koersniveau van dit jaar, hetgeen vraagtekens oproept bij de opwaartse kansen van aandelenbeleggers op Wall Street.

Langlopende staatsobligaties uitgegeven door de V.S. en Duitsland waren recent even uit de gratie, maar dit kan - bij nader inzien - volgens Theodoor Gilissen Bankiers toch tijdelijk van aard blijken.

In de afgelopen 20 handelsdagen hebben volgens Theodoor Gilissen Bankiers alleen de Nikkei-225 en de AEX een deel van de opgebouwde winsten moeten inleveren. In alle genoemde waarden is de lange termijn trend stijgend dankzij noteringen van de 20-daags koersgemiddelden boven de 120-daags koersgemiddelden. De correctiefase oogt daarom nog niet alarmerend, maar het zou onjuist zijn om e.e.a. niet nader te nuanceren. Correcties bieden nieuwe instapkansen zolang het proces van hogere bodems intact is. In de AEX is dit niet langer het geval, hetgeen betekent dat er nog meer aandacht dan gebruikelijk besteed moet worden in het selectieproces van koop-kandidaten. Ook neemt de noodzaak van adequaat risicomanagement toe, omdat in de DJ Stoxx 600 index een stijgende steunlijn vrijdag is gesneuveld. Nikkei index verzwakt, Chinese CSI-300 index gevangen in dalende trendDe Japanse Nikkei-index verslechtert op bedenkelijke wijze en de Chinese CSI-300 index zit nog gevangen in een dalende trend. De DJ Transportation Average bungelt nipt boven het laagste koersniveau van dit jaar, hetgeen vraagtekens oproept bij de opwaartse kansen van aandelenbeleggers op Wall Street. Langlopende staatsobligaties uitgegeven door de V.S. en Duitsland waren recent even uit de gratie, maar dit kan - bij nader inzien - volgens Theodoor Gilissen Bankiers toch tijdelijk van aard blijken.