KBC Ancora zei vanmorgen haar volle steun toe aan de kapitaalverhoging van KBC Groep. De emissie laat KBC Groep toe om versneld een belangrijk deel van de kernkapitaalinstrumenten terug te betalen en tot de best gekapitaliseerde Europese banken te behoren.

KBC Ancora neemt zelf niet deel aan deze kapitaalverhoging, waardoor haar participatie in KBC Groep afneemt tot 19,70%. De holding ondersteunt dus de kapitaalverhoging van KBC Groep, maar heeft besloten om hier zelf niet aan deel te nemen gelet op haar huidige schuldpositie.

Haar participatie blijft dus bestaan uit 82.216.380 KBC Groep-aandelen. De schuldpositie van KBC Ancora wijzigt evenmin naar aanleiding van deze verrichting.

KBC Ancora zei vanmorgen haar volle steun toe aan de kapitaalverhoging van KBC Groep. De emissie laat KBC Groep toe om versneld een belangrijk deel van de kernkapitaalinstrumenten terug te betalen en tot de best gekapitaliseerde Europese banken te behoren. KBC Ancora neemt zelf niet deel aan deze kapitaalverhoging, waardoor haar participatie in KBC Groep afneemt tot 19,70%. De holding ondersteunt dus de kapitaalverhoging van KBC Groep, maar heeft besloten om hier zelf niet aan deel te nemen gelet op haar huidige schuldpositie. Haar participatie blijft dus bestaan uit 82.216.380 KBC Groep-aandelen. De schuldpositie van KBC Ancora wijzigt evenmin naar aanleiding van deze verrichting.