Spaarders in andere landen als Spanje, Italië en Griekenland beginnen nattigheid te voelen en zullen extra op hun hoede zijn.

Dit kan een heel nieuw tijdperk wat de reddingsplannen inluiden, want de klanten van banken zullen in de toekomst mee moeten opdraaien voor de redding van die banken.

Er zal dus sneller geld van de banken worden gehaald, want iedereen heeft gezien dat de Cyprioten bij verrassing werden genomen.

Daardoor kan de positie van de banken gaan verzwakken, waardoor ze sneller om hulp zullen vragen bij de overheid.

Op die manier dreigt een sneeuwbaleffect te ontstaan waar de hele eurozone bij betrokken kan worden. Het belang van de Cypriotische bankenbelasting reikt dus veel verder dan alleen maar Cyprus.

Spaarders in andere landen als Spanje, Italië en Griekenland beginnen nattigheid te voelen en zullen extra op hun hoede zijn. Dit kan een heel nieuw tijdperk wat de reddingsplannen inluiden, want de klanten van banken zullen in de toekomst mee moeten opdraaien voor de redding van die banken. Er zal dus sneller geld van de banken worden gehaald, want iedereen heeft gezien dat de Cyprioten bij verrassing werden genomen. Daardoor kan de positie van de banken gaan verzwakken, waardoor ze sneller om hulp zullen vragen bij de overheid. Op die manier dreigt een sneeuwbaleffect te ontstaan waar de hele eurozone bij betrokken kan worden. Het belang van de Cypriotische bankenbelasting reikt dus veel verder dan alleen maar Cyprus.