De Stoxx Europe 600 index opende anderzijds zowat een vol procent hoger. Het is vandaag op de eerste plaats uitkijken naar de plaatsing van Belgische staatsobligaties en naar de reactie van de financiële markten op zowel de ratingverlaging als het afronden van de begroting.

De Brusselse beurs is vanmorgen hoger geopend, met een winst voor de BEL 20 van ongeveer anderhalf procent. Daarmee komt de index weer aankloppen bij het niveau van 2150.

Dexia en KBC gaan voluit. Vanavond na het slot van de beurs maakt Colruyt de resultaten over de eerste helft van het boekjaar bekend.

De Stoxx Europe 600 index opende anderzijds zowat een vol procent hoger. Het is vandaag op de eerste plaats uitkijken naar de plaatsing van Belgische staatsobligaties en naar de reactie van de financiële markten op zowel de ratingverlaging als het afronden van de begroting. De Brusselse beurs is vanmorgen hoger geopend, met een winst voor de BEL 20 van ongeveer anderhalf procent. Daarmee komt de index weer aankloppen bij het niveau van 2150. Dexia en KBC gaan voluit. Vanavond na het slot van de beurs maakt Colruyt de resultaten over de eerste helft van het boekjaar bekend.