Peugeot maakte bekend dat de autoverkopen vorig jaar met 2,2% zijn gedaald. De Franse autoconstructeur verkocht vorig jaar in totaal iets minder dan 3,2 mln voertuigen.

In Europa daalden de verkopen met 5,4%, met een stijging van de verkopen van 5,3% op de eigen thuismarkt. In Duitsland werd een stijging met 19,9% opgetekend, dit dankzij de invoering van een schroottaks.

Daar staat echter een daling van de verkopen in Rusland met iets meer dan 50% tegenover. Volgens Peugeot waren de eerste zes maanden van het jaar moeilijk, maar ging het daarna beter. Dit jaar hoopt het bedrijf te kunnen profiteren van de algemene economische opleving.

De Brusselse beurs is vanmorgen op haar beurt hoger geopend, met een winst van ongeveer een half procent voor de BEL 20. Daarmee baant de index zich opnieuw een weg boven het niveau van 2600.

De banken doen het opnieuw goed, terwijl op de brede markt Nyrstar positief reageert op het bericht over het bod op CBH Resources.

Peugeot maakte bekend dat de autoverkopen vorig jaar met 2,2% zijn gedaald. De Franse autoconstructeur verkocht vorig jaar in totaal iets minder dan 3,2 mln voertuigen. In Europa daalden de verkopen met 5,4%, met een stijging van de verkopen van 5,3% op de eigen thuismarkt. In Duitsland werd een stijging met 19,9% opgetekend, dit dankzij de invoering van een schroottaks. Daar staat echter een daling van de verkopen in Rusland met iets meer dan 50% tegenover. Volgens Peugeot waren de eerste zes maanden van het jaar moeilijk, maar ging het daarna beter. Dit jaar hoopt het bedrijf te kunnen profiteren van de algemene economische opleving. De Brusselse beurs is vanmorgen op haar beurt hoger geopend, met een winst van ongeveer een half procent voor de BEL 20. Daarmee baant de index zich opnieuw een weg boven het niveau van 2600. De banken doen het opnieuw goed, terwijl op de brede markt Nyrstar positief reageert op het bericht over het bod op CBH Resources.