In de banksector werden rake klappen uitgedeeld, met onder andere zware verliezen voor HSBC en Lloyds Banking. In de grondstoffensector ging onder andere Xstrata zwaar onderuit. BNP Paribas verloor in Parijs meer dan 9%.

In Brussel is de BEL 20 fors afgestraft. De index gaf meer dan 5% prijs, waarbij de verliezen zich naar het einde van de sessie verder opstapelden. De slotkoers bevond zich slechts fractioneel boven het dieptepunt van de dag.

De top vier van de dalers bestond uit de drie financials, aangevuld met Nyrstar. In de loop van de sessie leek de koers van Ackermans & van Haren even door de vloer te zakken, maar de holding kon deels weer rechtkrabellen.

AB-InBev was een andere opvallende daler. De enige opvallende stijger was UCB, dat morgen met de cijfers komt.

In de banksector werden rake klappen uitgedeeld, met onder andere zware verliezen voor HSBC en Lloyds Banking. In de grondstoffensector ging onder andere Xstrata zwaar onderuit. BNP Paribas verloor in Parijs meer dan 9%. In Brussel is de BEL 20 fors afgestraft. De index gaf meer dan 5% prijs, waarbij de verliezen zich naar het einde van de sessie verder opstapelden. De slotkoers bevond zich slechts fractioneel boven het dieptepunt van de dag. De top vier van de dalers bestond uit de drie financials, aangevuld met Nyrstar. In de loop van de sessie leek de koers van Ackermans & van Haren even door de vloer te zakken, maar de holding kon deels weer rechtkrabellen. AB-InBev was een andere opvallende daler. De enige opvallende stijger was UCB, dat morgen met de cijfers komt.