Een onmiddellijke aanleiding voor de koersdaling was er in feite niet. Een paar macro-economische indicatoren in de VS vielen tegen en ook de vrees voor Chinese zeepbellen speelt een rol. Algemeen zijn de beurskoersen echter rijp voor een correctie.

De BEL 20 verloor bijna 1,30% en kon niet standhouden boven het niveau van 2500 punten. Bekaert was met een verlies van ruim 3% de sterkste daler binnen de index, maar ook de banken lagen zwak op koers. Deceuninck gaf op onzekere prognoses meer dan 6% prijs.

Een onmiddellijke aanleiding voor de koersdaling was er in feite niet. Een paar macro-economische indicatoren in de VS vielen tegen en ook de vrees voor Chinese zeepbellen speelt een rol. Algemeen zijn de beurskoersen echter rijp voor een correctie. De BEL 20 verloor bijna 1,30% en kon niet standhouden boven het niveau van 2500 punten. Bekaert was met een verlies van ruim 3% de sterkste daler binnen de index, maar ook de banken lagen zwak op koers. Deceuninck gaf op onzekere prognoses meer dan 6% prijs.