De stijging werd getrokken door (vooral) KBC - dat het vertrouwen van de beleggers blijkbaar heeft kunnen terugwinnen -, door AB-InBev en Agfa-Gevaert. Omega Pharma wordt anderzijds afgestraft voor tegenvallende omzetcijfers.

Op de brede markt was KBC Ancora vanzelfsprekend een opvallende stijger, maar Alfacam en Hamon moeten fors inbinden.

Deze morgen kondigde Glaxo aan dat het de commerciële activiteiten en distributierechten koopt van een aantal geneesmiddelen van UCB in een aantal regio's als het Midden-Oosten, Verre Oosten, Afrika en Latijns-Amerika.

Glaxo legt daarvoor 515 miljoen euro op tafel, de transactie wordt verwacht te zijn afgerond tegen het einde van dit jaar. Concreet zou UCB 3 à 4% van zijn omzet door verkopen aan UCB.

Laatstgenoemde krijgt de kans om zich te focussen op zijn kernregio's en -activiteiten, terwijl het anderzijds het binnenkomend geld kan worden gebruikt om zijn schulden af te bouwen. Fortis blijft koper van UCB.

De stijging werd getrokken door (vooral) KBC - dat het vertrouwen van de beleggers blijkbaar heeft kunnen terugwinnen -, door AB-InBev en Agfa-Gevaert. Omega Pharma wordt anderzijds afgestraft voor tegenvallende omzetcijfers. Op de brede markt was KBC Ancora vanzelfsprekend een opvallende stijger, maar Alfacam en Hamon moeten fors inbinden. Deze morgen kondigde Glaxo aan dat het de commerciële activiteiten en distributierechten koopt van een aantal geneesmiddelen van UCB in een aantal regio's als het Midden-Oosten, Verre Oosten, Afrika en Latijns-Amerika. Glaxo legt daarvoor 515 miljoen euro op tafel, de transactie wordt verwacht te zijn afgerond tegen het einde van dit jaar. Concreet zou UCB 3 à 4% van zijn omzet door verkopen aan UCB. Laatstgenoemde krijgt de kans om zich te focussen op zijn kernregio's en -activiteiten, terwijl het anderzijds het binnenkomend geld kan worden gebruikt om zijn schulden af te bouwen. Fortis blijft koper van UCB.