Volkswagen AG kondigde aan dat de verkopen in september met 12% zijn gestegen. De autoconstructeur gaat het kapitaal verhogen om de financiering van de fusie met Porsche veilig te stellen.

In september verkocht VW 615000 voertuigen. Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar steeg wereldwijd het marktaandeel van de Duitsers tot 11,7%. VW waarschuwde echter dat 2010 een moeilijk gaat worden op de kernmarkten van het bedrijf.

Onder impuls van Omega Pharma en Dexia noteert de BEL 20 zowat 1% in de plus. Daarmee heeft de index de kaap van 2600 bereikt en zelfs doorbroken. Solvay is met een verlies van ruim 1% een opvallende daler.

Volkswagen AG kondigde aan dat de verkopen in september met 12% zijn gestegen. De autoconstructeur gaat het kapitaal verhogen om de financiering van de fusie met Porsche veilig te stellen. In september verkocht VW 615000 voertuigen. Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar steeg wereldwijd het marktaandeel van de Duitsers tot 11,7%. VW waarschuwde echter dat 2010 een moeilijk gaat worden op de kernmarkten van het bedrijf. Onder impuls van Omega Pharma en Dexia noteert de BEL 20 zowat 1% in de plus. Daarmee heeft de index de kaap van 2600 bereikt en zelfs doorbroken. Solvay is met een verlies van ruim 1% een opvallende daler.